My Björnsdotter Hansson heter jag, född 90 och jobbar som konstnär. Jag tillbringade mina första tio år som Stockholmare men flyttade 2001 upp till Ljusdal, kan bara tacka mina föräldrar för det valet då jag inte kunnat växa upp på ett bättre ställe.
Samma år fick jag min första hund, en mellanpudel, och det var där allting började för min del med porträttmåleri och allt sånt. Brukshundklubben i Ljusdal var min tids bästa dagis så jag tillbringade nästan all ledig tid där nere med min följeslagare Lotta och jag tror samtliga klubbmedlemmar fick sina hundar nerklottrade av en 11 årig My under den tiden.

När jag var 15 år gammal så smittade föräldrarnas jaktintresse av sig och jag tog jägarexamen, skaffade min alldeles egna jakthund, en långhårig vorsteh vid namn Piggelin och det var väl även under den tiden jag hade målat tillräckligt många hundar för att kunna jobba på allvar mot det yrke jag har idag.

När jag fyllde 16 år var grundskolan över och jag sökte med glädje in till Slottegymnasiets Estetiska linje bild & form, där fick jag tre fantastiskt roliga år med underbara lärare och klasskamrater.

Efter studenten 2009 kände jag dock att en 19 åring borde skaffa sig lite nya influenser så jag flyttade ner till storstaden Brisbane i Australien för att utbilda mig inom grafisk design, efter ett obeskrivligt roligt år var den examen gjord och jag har valt att återvända till mitt vackra Hälsingland för att påbörja det liv som jag önskat sedan jag var 15 år, att få jobba med någonting kreativt och som involverar mina största intressen.
Våren 2011 startade jag mitt företag My Kind of Art med fokus på porträttmålning i akryl.

Annars då?
När jag flyttade så fick Piggelin stanna hemma hos mina föräldrar då jag skaffade mig en brun liten vorstehvalp. Tyra har öppnat upp en helt ny värld för mig, livet var inte ens dans på rosor under hennes första levnadsår men när man kunde börja plocka fram arbetshunden i henne så har många möjligheter tonat upp sig. Hon är för det första en enastående soffpotatis men jobbar även som eftersökshund hos polisen där vi letar upp trafikskadat vilt, vi kör drag tillsammans och jagar ripa på fjället.

Kontakta mig?
info@myhansson.com

 

My Kind of Art | Unika besökare sedan 2007 och besökare idag | +46 76 80 61002